Back to Top
elzh-CNnlenfrdeitptrues
Επαγγελματικός κατάλογος Ελλάδας και Κύπρου
 
 

A T L A D A S  C Y P R U S

1333
https://atladas.com/15/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/8839/-1599120016.jpg

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΛΑΙΜΟΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑ Recommended Αξιώσεις

ΛΑΙΜΟΣ, ΠΡΕΣΠΕΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ 530 77

Στοιχεία επιχείρησης

Για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση του προϊόντος της περιοχής, μια ομάδα παραγωγών της περιοχής ίδρυσε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ». Ο Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» αριθμεί 29 μέλη  με ποσοστό πάνω από το 50% της παραγωγής των φασολιών Πρεσπών. Η βασική αιτία για τη δημιουργία του Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» προέκυψε από σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην διάθεση της παραγωγής των φασολιών Πρεσπών στην εγχώρια αγορά το 2003, αφού μεγάλη ποσότητα φασολιών Πρεσπών παρέμεινε αδιάθετη.

Ο Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των φασολιών των Πρεσπών. Επιπλέον, ο Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» συμβάλλει στην συνεργασία των μελών του για την ανάπτυξη και προαγωγή τους. Τα μέλη του συνεταιρισμού αναπτύσσουν δραστηριότητες για την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία των φασολιών των Πρεσπών. Επιπλέον, για την καλλιέργεια των φασολιών των Πρεσπών, για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για τη διασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας στα φασόλια Πρεσπών  εφαρμόζεται Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Τα φασόλια Πρεσπών καλλιεργούνται ακολουθώντας ένα σύστημα σύγχρονης γεωργικής πρακτικής με σεβασμό στο περιβάλλον. Τέλος, τηρείται το πρότυπο  ISO 22000:2005 για την παραγωγή ασφαλών προϊόντων.

Ο Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» ασχολείται με την επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία των φασολιών των Πρεσπών. Βοηθάει τα μέλη του παρέχοντάς τους τεχνική βοήθεια, συμβάλλει στην ανάπτυξη και εκτέλεση αγροτικών έργων, προστατεύει τα προϊόντα των μελών του Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ», βοηθάει στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην περιοχή, στην γνωριμία των επισκεπτών της περιοχής με τα παραδοσιακά φασόλια Πρεσπών, αλλά και με τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής με βάση τα φασόλια Πρεσπών. Επιπλέον, συμβάλλει στην ανάπτυξή της περιοχής γενικότερα αλλά και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της.

-

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

BUSINESS REVIEWS

Αξιολόγηση χρήστη

0 μέσος όρος βάσει 0 Κριτικές


5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν