Back to Top
elzh-CNnlenfrdeitptrues
Επαγγελματικός κατάλογος Ελλάδας και Κύπρου
 
 

A T L A D A S  C Y P R U S

1097
https://atladas.com/15/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/8848/Untitled1-1599556701.png

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Α.Σ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΠΗΓΕΣ ΝΕΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΠΗΓΕΣ ΚΑΒΑΛΑ Recommended Αξιώσεις

ΠΗΓΕΣ, ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΒΑΛΑ 642 00

Στοιχεία επιχείρησης

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών Πηγών Νέστου, ιδρύθηκε στις αρχές του 1947. Σκοπός του ήταν από τότε ο εφοδιασμός των μελών του με τα κατάλληλα αγροτικά εφόδια για τις καλλιέργειές τους, καθώς και την κοινή χρήση μηχανημάτων. Το Σεπτέμβριο του 1947 πρώτος στην περιοχή αγόρασε μια βαριά μηχανή αλωνίσματος σιτηρών, την επονομαζόμενη «πατόζα», διευκολύνοντας κατά πολύ τον αλωνισμό των σιτηρών, και μετέπειτα του ρυζιού.

Το 1980 ο Συνεταιρισμός αναγνωρίστηκε με απόφαση του πρώην Ειρηνοδικείου Χρυσουπόλεως Καβάλας. Ο συνεταιρισμός αποτελεί την πιο δυναμική Συνεταιριστική επιχείρηση παραγωγής δημητριακών της Π.Ε. Καβάλας και έχει μέλη 172 παραγωγούς της περιοχής.

Σκοπός του συνεταιρισμού ήταν εξαρχής η δημιουργία μιας υγιούς συνεταιριστικής μονάδας που θα εμπορεύεται τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών αλλά και θα προμηθεύεται για αυτούς αγροεφόδια σε συμφέρουσες τιμές. Βασικό αντικείμενο καλλιέργειας των παραγώγων της περιοχής, είναι τα δημητριακά (κυρίως αραβόσιτος και ρύζι) και τα όσπρια (κυρίως τα ονομαστά φασόλια «τσάλια» Χρυσούπολης, ένα είδος μεγάσπερμων πλακέ φασολιών).

Τη χρονική περίοδο 1982 -1983 επένδυσε στην κατασκευή ενός ιδιόκτητου ξηραντηρίου δημητριακών, σε συνδυασμό με την κατασκευή  αποθηκευτικών χώρων συνολικής δυναμικότητας 7,5 χιλιάδων τόνων. Από το 1991 και μετά παρέχει στα μέλη και στους πελάτες του πλήρη γεωτεχνική κάλυψη σε συνδυασμό με την προμήθεια αυτών με τα κατάλληλα αγροχημικά. Την ίδια χρονιά μπαίνει σε επενδυτικό πρόγραμμα για την αντικατάσταση της καύσιμης ύλης του ξηραντηρίου με καύσιμο πιο φιλικό προς το περιβάλλον (από πετρέλαιο  σε  αέριο), καθώς και στην κατασκευή νέων γραφείων.

Ο συνεταιρισμός εισέρχεται πλέον στην εμπορία των παραγόμενων προϊόντων των μελών του και αγροτών της περιοχής , την περαιτέρω βελτίωση της υποδομής του ξηραντηρίου, στην κατασκευή ενός διαλογητηρίου – τυποποιητηρίου οσπρίων και στην πιστοποίηση της ομάδας προϊόντων οσπρίων και ρυζιού κατά τα πρότυπα AGRO 2-1:2008 και AGRO 2-2:2008 (QMSCERT N 290714/4971) και του τυποποιητηρίου κατά EN ISO 22000:2005 (QMSCERT  N 260814/4781). Τα προϊόντα που τυποποιεί και συσκευάζει πλέον είναι:

  • Αραβόσιτος
  • Έμφλοιο ρύζι
  • Φασόλια (Τσαλιά Χρυσουπόλεως και Μεσόσπερμα)

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

BUSINESS REVIEWS

Αξιολόγηση χρήστη

0 μέσος όρος βάσει 0 Κριτικές


5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν